Joulu tuli, joulu meni. Ei ehtinyt meille kauheesti iloa suoda.

Jouluaatonaattona ehdin opettaa Tryffelille naksuttimen, en enää osaa kouluttaa koiria ilman sitä. Treenattiin seisomista ja kokeilin vähän, mitä ne oli Katan kanssa kurssilla treenailleet. Istuminen sujui hyvin ja suoraan sen jälkeen koira menikin automaattisesti maahan. Tassuakin olivat kuulemma opetelleet kurssilla.

Otin jonkunmoisia seisotuskuvia neidistä. Ei seiso parhaitten mahdollisimmin, mutta minkäs teet kun vasta ensimmäistä kertaa poseeraa seisaalteen. :)

Jouluaattoaamuna avattiin ensin perheen keskeiset lahjat. Pojat sai iisot hirvenpotkaluut, joista ainakin Olavilla meni maha sekaisin (annettiin syödä liikaa kerralla). Iltapäivällä lähdettiin serkuille illanviettoon, jonne tietysti myös koirat tuli mukaan. Jasu oli taas ihan sekasin Olavin tulosta eikä meinannut jättää sitä hetkeksikään rauhaan. Lahjojen avaussessiossa Valtsu sai olla mukana. Mut laitettiin tontuksi ja ajattelin hyödyntää tilanteen ja antaa Valtsun viedä osan lahjoista. Lahjat pääsi perille hyvän saatteen johdolla.

Joulupäivänä saatiin vieraita, niin myös Tapaninpäivänä. Nyt on sitten lomaa 9.1 asti. Tarkoituksena käydä muutamassa miitissä, treenailla jotain pientä ja lenkkeillä koirien kanssa.