Ja taas oli yhdet agikisat, kolmannen luvanollan toivossa. Ihan niin onnekkaita ei kuitenkaan oltu. Ensin oli vuorossa B-rata:

Rata ei näyttänyt kovinkaan vaikeelta, tosin siinä oli pari suht tiukkaa mutkaa ja keppikulmakaan ei ollut helpoin mahdollinen. Valtsun kanssa pitäis saada nuo mutkat toimimaan paremmin. Ensimmäinen virhe tuli hypyltä juuri ennen keinua, en tiedä miten ohjasin siinä mutta koira ohitti esteen. Toinen virhe tuli puomin ylösmenokontaktilta (ARGH!).

[Video]

A-rata ei mennyt noinkaan hyvin. Ratapiirrosta katsellessa B-radan jälkeen ehdittiin jo Wilkun kanssa murasta "onpas helppo rata, vaan tollasia pikku kaarroksia...". Kuitenkin... Rataantutustumisessa huomasin taas muutaman hankalan tiukan käännöksen, mulla oli siihen täydellinen plääni mutten ilmeisesti osannutkaan toteuttaa sitä haluamallani tavalla. Ensimmäinen tuli virhe kepeiltä. Toinen keinun alasmenossa, en oo ihan varma, ottiko kontaktin mutta jäin korjaamaan ja se seurasi hyllyyn.

Kyllä näyttää siltä että me vielä tänävuonna kisataan. Mulla on tavotteissa vielä tänä vuonna päästä kakkosiin joten mennään ainakin vielä kotikisoihin marraskuussa.

1285417481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstaina ehdittiin myös käydä oman seuran agimölleissä. Pitkään mietin, jaksaisko lähteä vai ei mutta tulin päätökseen lähteä. Ja sieltä kotiuduttiinkin hyvillä mielin. Rata oli superkiva! Valtsu oli supernopea (mikä sai mun aivot solmuun). En ollut rataantutustumisessa varautunut supernopeeseen Valtsuun joten mun ohjaukset oli tarkoitettu suht hitaalle Valtsulle.

No, Rata alkoi lupaavasti, kaikki meni hyvin yhteen kieltoon saakka radan keskivälissä. Kepeilläkin jäätiin jummaamaan kun oli koiralla energiaa liikaa. A:n kontaktin jälkeen Valtsu vetäs hepulin ja sen jälkeen olin varma hyllystä. Positiivinen mieli jäi Valtsun "omituisesta" vauhdista ja innosta mitä sillä tällä kertaa oli. Koko ajan suorituksen jälkeen hämmästelin "se vetäs radalla hepulin?!!!!! : DD" !

Valitettavasti rata ei tullut videolle. Mulla oli kyllä kuvaaja mutta olin tyhmä enkä muistanu vaihtaa kameraan akkua, radasta ei tallentunut sekuntiakaan.

Keskiviikkona koulun jälkeen suunnattiin Tapanilaan päin. Päästiin Valtsun kanssa kokeilemaan sorkkajälkeä. Valtsu sai myös ensimmäistä kertaa nähdä variksen (niinsiis, onhan se eläviä nähnyt mutta tämä oli kuollut : D). Valtsun mielestä varis oli ällö. Sorkkajälki sujui hyvin, arvasinkin Valtsun osaavan käyttää nokkaansa ja se seurasi jälkeä hienosti. Valtsu otti sorkan suuhun ensimmäisellä yrittämällä mutta olin jotenkin jäässä enkä tajunnut kehua. Toisella yrityksellä sorkka suussa saikin kunnon kehut. Tästä jäi hyvin positiivinen mieli. : )

1285417351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e